Lav selv en simpel og naturlig tandpasta
9. marts 2021 3Her er en simpel opskrift der sagtens kan erstatte den tandpasta som du køber, eller du kan erstatte en eller flere børstninger med denne mere “naturlige” tandpasta som indeholder langt mindre kemikalier end dem du køber i butikkerne.
Tandpastaen har kun 3 ingredienser:
Kokosolie, som kan hjælpe med at øge mikrobiomet i tarmkanalen (husk, tarmen begynder i munden!) Og forhindrer naturligt candida bakterie i munden. Der er begrænsede tegn på, at kokosolie kan bidrage til at reducere andre bakterier, der forårsager huller i tænderne – kokosolie kan kun hjælpe, så længe det ikke bruges som erstatning for tandtråd, børstning og tunge skrabning.
Natron, for dens syreneutraliserende virkning. Vores tænder og mund bliver konstant angrebet af syrer takket være de fødevarer, vi spiser. Neutralisering af disse syrer med grøntsager og vand er afgørende for at opretholde en passende pH i munden for at opmuntre de rigtige bakterier i at overtage samt beskytte emaljen. Natron har en pH på 9 til 11 (alkalisk), så det hjælper med at neutralisere syrer, mens den ikke er for opslidende for tænderne.
Æterisk olie, er med for smagens skyld. Brug ikke for meget æterisk olie da olien i større mængder kan virke skadeligt frem for gavnligt.
Smelt kokosolien i et vandbad.
Når kokosolien er smeltet, tilsæt da natron og pebermynteolie.
Rør godt / pisk det grundigt og sæt det i køleskabet.
Tag blandingen ud af køleskabet en gang imellem og rør rundt.
Når blandingen er stivnet skal den røres en sidste gang. Hold ofte øje med blandingen da den ikke må blive for kold, ellers bliver den for hård og så må du vente til den bliver lidt mere varm så den kan røres i igen.
Put tandpastaen på en creme bøtte efter dit valg, vi har brugt 2 stk. 60 ml. glasbøtte.
Din tandpasta er nu klar til brug, den kan holde sig i mindst 3-6 måneder.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt kokosolien i et vandbad.
Når kokosolien er smeltet, tilsæt da natron og pebermynteolie.
Rør godt / pisk det grundigt og sæt det i køleskabet.
Tag blandingen ud af køleskabet en gang imellem og rør rundt.
Når blandingen er stivnet skal den røres en sidste gang. Hold ofte øje med blandingen da den ikke må blive for kold, ellers bliver den for hård og så må du vente til den bliver lidt mere varm så den kan røres i igen.
Put tandpastaen på en creme bøtte efter dit valg, vi har brugt 2 stk. 60 ml. glasbøtte.
Din tandpasta er nu klar til brug, den kan holde sig i mindst 3-6 måneder.
Jeg synes 2 spskf natron lyder af lovligt meget i forhold til den portion ? O andre opskrifter står der 1/2 til 1 TSKF natron? Og det er også lettere at smelte kokosolie i mikrobølgeovnen og giver mindre opvask af gryder
Enig med Irene, jeg ville nok bruge 1 tsk natron, da det er ret skrapt. Jeg lavede engang deodorantcreme og fik helt rød hud pga for meget natron i.
Hej!
Hvordan undgår man, at Natron synker til bunds?
Bh. Maria