DIY plejende og hårvækst øgende hår booster olie

26. januar 2022 6

ForfatterHedenhus
BedømmelseSværhedsgradNem

Er dit hår tørt og kedeligt? Det kan denne hjemmelavet hår booster olie afhjælpe!
Er der noget værre end et hår der ser trist og kedeligt ud? Ikke i følge mig i hvert fald. For et års tid siden havde jeg hår ned til livet. Men efter min graviditet og amning, mistede jeg simpelthen så meget hår. Mit hår blev tyndt og kedeligt og det så ikke særlig flot ud, når det var så langt. Det skal også siges, at mit hår var blevet afbleget i rigtig mange år og det havde også sat sit præg! Derfor gik jeg til frisøren og fik klippet en hel del af mit hår. Jeg satte mig for at ville hjælpe mit hår med, at vokse sundt og stærkt ud igen. Simpelthen starte på ny!

Jeg undgår at bruge varme på mit hår, så meget som muligt. Jeg er yderst forsigtig med, hvilke produkter jeg kommer i mit hår og hvad de har af goder for at styrke min hovedbund. Det kan være en jungle. Tænk at nogle producenter i dag, kommer dissideret skadende stoffer for vores hovedbund og hår i de produkter, os forbrugere godtroende køber? Derfor besluttede jeg at lave produkterne selv! Så ved jeg med sikkerhed, hvad der er i. Det kan være en stor hjælp når man er på en mission som jeg er. Det kan også være at du lider af allergi over for eksempelvis parfume, konserveringsmidler eller farvestoffer, som oftest findes i hårprodukter og hårstylingsprodukter.

Det skal dog siges at dette ikke et mirakel middel. Hvis du ikke genetisk har et tykt hår, så kan denne olie blanding ikke trylle det frem til dig. Men hvis du har mistet håret for eksempel grundet stress, hormonelle forstyrrelser eller ligesom jeg, graviditet og amning, så kan denne olie hjælpe dig.

Hår booster olien er en blanding af fantastiske olier. Olier der hjælper med at reparere beskadiget hår, olier der hjælper med glans, olier der aktivt hjælper hovedbunden og hårstrående med pleje og olier der hjælper med, at stimulere hovedbunden og blod tilførelsen, hvilket øger evnen for hårsækkene til at gro.

Hvilke olier er bedst til at booste håret?
Der er mange olier der er fantastiske. Jeg har valgt disse olier, da det var dem jeg synes gav mest mening for mig, men også hvad der er flest af jer der måske kunne tænke jer. Jeg har valgt at bruge Sesamolie, Avokadoolie, Ricinusolie og Cedertræsolie.

Hvorfor skal jeg bruge olier i håret?
Alle olier har nogle specifikke fordele, altså noget som olien er kendt for. De kan også sagtens have flere formål. Du skal vælge de olier der passer til dig. F.eks. hvis du trænger til at pleje dit hår er Arganolie og Jojobaolie nogle rigtig gode valg da de generelt er fantastiske hårolier og er nemme at anvende.

Hvorfor jeg har valgt disse olier?
Jeg nævnte Arganolie og Jojobaolie ovenfor. Dette er fantastiske olier, men jeg ville gerne prøve kræfter med andre olier, som kunne bidrage med andre fordele. Derfor valgte jeg at bruge disse olier og her er hvorfor:

Avokadoolie: Jeg har valgt at gå med en uraffineret Avokadoolie. Grunden til at det er vigtigt at købe en urrafineret Avokadoolie, er fordi at olien dermed har bevaret sin grønne farve og alle dets gode egenskaber. Avokadoolie er spækket med vitaminerne A, B1, B2, D, E og Beta-caroten. Avokadoolie er også rig på protein, hvilket skadet og tyndt hår, oftest har brug for! Vitamin D er en af de vigtigste vitaminer, for at hårsækkene gror. Derudover indeholder Avokadoolien Biotion som er medlem af vitamin B familien. Biotin menes at have en stor rolle, når det gælder om at gro længere, tykkere og sundere hår.

Sesamolie: Olien hjælper med at øge blodcirkulationen i hovedbunden, som dermed hjælper til at få hårsækkene til at gro. Olien er let gennemtrængende og afhjælper skadet hår samtidig med at håret bliver plejet. Det siges at Sesamolie også kan afhjælpe med tendens til tidlig grå hår - hvis det passer, så tager jeg det med 😉

Ricinusolie: Er fantastisk til at pleje en tør og irriteret hovedbund. Olien er antibakteriel og antiinflammatorisk. Ricinusolie har et højt indhold af omega-6 fedtsyre, som fremmer hårvæksten. Derudover er olien også rig på E-vitamin olie som er et af de mest kendte vitaminer, når det handler om hårvækst og blodcirkulation til hovedbunden. Derfor er Ricinusolie ofte brugt i produkter mod hårtab.

Cedertræsolie: Olien er fantastisk til at rense hovedbunden og skille sig af med overskydende olie, skidt og skæl. Cedertræsolie er kendt for sin evne til at øge blodtilførelsen til hårsækkene og dermed øge hårvæksten. Olien er også kendt for at afhjælpe dem med tyndt hår og hårtab grundet stress, hormonelle forstyrrelser, sygdom eller andre livsændrende situationer som kan gå ud over håret.

Hvordan anvendes en hjemmelavet hår booster olie?
Jeg kan bedst lide at tage nogle dråber på fingrene og varme olierne op mellem hænderne. Derefter giver jeg mig selv en hovedmassage. Jeg starter i nakken og tager nyt olie på, hver gang jeg bevæger mig op mod toppen af mit hoved.

Hvor længe skal olien sidde i håret for at pleje?
Jeg kan godt lide at tage det i aften inden jeg skal vaske hår. På denne måde kan jeg sove med det, og det får lov at virke længe. Hvis du ikke bryder dig om det, vil jeg anbefale at du tager det i 30 minutter før du skal i bad. På denne måde, får olierne lov til at trænge ind i håret og hovedbunden.

Hvordan vasker jeg olie ud af håret?
Jeg har fundet det nemmest efter en oliebehandling, at tage shampoo i mit hår mens håret stadig er tørt. Jeg tager en almindelig mængde shampoo og giver mig selv en dejlig hovedmassage med shampooen. På denne måde skiller du olien fra håret. Efter jeg har skyllet håret fri fra shampoo, renser jeg mit hår som jeg plejer.

Efter badet lader jeg mit hår lufttørre. Jeg bruger olie til at pleje mit hår i løbet af dagen - her vil jeg anbefale en lille mængde Arganolie, så håret ikke bliver fedtet igen.

Hvis du ønsker at se en anden opskrift, så skriv endelig i kommentarfeltet, hvilket problem du ønsker at se en hårolie til.

Rigtig god fornøjelse

Jeg håber du kan bruge opskriften! Vi håber du vil smide en kommentar om dit projekt eller dele et billede med os på vores Instagram @hedenhus eller #Hedenhus

Husk at du kan finde mange af vores opskrifter på vores YouTube kanal - Hedenhus.

Dette skal du bruge:
 1 stk Teske
Ingredienser:
 2 tsk Sesamolie Sesamolie
 2 tsk Ricinusolie Ricinusolie
 2 tsk Avocadoolie Avocadoolie
 5 dråber Cedertræsolie Cedertræsolie

Sådan gør du:
1

Tag din bøtte med hælde tud eller en skål.

2

Hæld 2 tsk. Sesamolie i bøtten.

3

Hæld Ricinusolie ned sammen med Sesamolien.

4

Hæld Avocadoolien ned sammen med de andre olier.

5

Til sidst drypper du 5 dråber Cedertræsolie ned i bøtten.

6

Rør blandingen godt sammen.

7

Hæld blandingen på flasken.

8

Husk at ryste blandingen sammen inden brug.

Video Guide

Ingredienser

Dette skal du bruge:
 1 stk Teske
Ingredienser:
 2 tsk Sesamolie Sesamolie
 2 tsk Ricinusolie Ricinusolie
 2 tsk Avocadoolie Avocadoolie
 5 dråber Cedertræsolie Cedertræsolie

Fremgangsmåde

Sådan gør du:
1

Tag din bøtte med hælde tud eller en skål.

2

Hæld 2 tsk. Sesamolie i bøtten.

3

Hæld Ricinusolie ned sammen med Sesamolien.

4

Hæld Avocadoolien ned sammen med de andre olier.

5

Til sidst drypper du 5 dråber Cedertræsolie ned i bøtten.

6

Rør blandingen godt sammen.

7

Hæld blandingen på flasken.

8

Husk at ryste blandingen sammen inden brug.

DIY plejende og hårvækst øgende hår booster olie