DIY negleserum til øget vækst og pleje

28. februar 2022 0

ForfatterHedenhus
BedømmelseSværhedsgradNem

Skal det være slut med flossede neglebånd og skrøbelige negle, så er denne her opskrift nok lige noget for dig. Når du køber en negleserum, kan ingredienslisten være lang og uoverskuelig. Producenterne skriver ofte nogle ingredienser på, som ikke altid giver meget mening for forbrugeren. Navnene på ingredienserne kan være skræmmende når man ikke ved hvad ingredienserne egentligt i bund og grund er. Ofte er der ikke noget at frygte, men nogle gange gemmer producenterne sig bag indviklede og syntetiske ingredienser. Hvad tænker du om Tocopherol? Det lyder lidt sært ikke? Men i bund og grund er det faktisk bare E-vitamin. Hvad synes du Ethylhexylglycerin lyder som? Faktisk er det bare et syntetisk hudblødgørende middel, som selvfølgelig er gennemtestet og derfor ikke er skadelig for vores hud. Men man kan undre sig over, når nu der findes så mange fantastiske naturlige produkter, hvorfor så bruge så mange syntetiske ingredienser. Det er her vi kommer ind i billedet! Vi har sat os for at lave en lækker blødgørende og vækstøgende negleserum til dig, som er træt af uoverskuelige ingredienslister eller dig som bare elsker at lave dine egne produkter fra bunden! Og det bedste af det hele - hallelujah det er simpelt!

Hvad er fordelene ved at bruge en neglebåndsolie?
Måske ved du det, måske gør du ikke men neglebåndendes vigtigste funktion er faktisk, at beskytte vores negle mod bakterier og infektioner. Dette gør vores neglebånd bedst, når de er velplejet, bløde og sunde. Derfor er en god negleserum faktisk ret vigtig, i sær for dig der døjer med tørre hænder og neglebånd. Når vi nu er i gang med at pleje vores neglebånd, kan vi ligeså godt give den hele armen og hjælpe med skønne naturlige ingredienser, der hjælper til sunde og stærke negle. Når neglene er sunde og stærke, vokser de også bedre og vi slipper for skøre negle der knækker nemt. Nu skal det siges at der er forskel på hvordan dine negle er. Nogle har genetisk tendens til tynde negle, som derfor kræver mere pleje, hvor andre genetisk har meget tykke og stærke negle. Uanset hvordan dine negle er i tykkelsen, er det en god idé at hjælpe neglebånd og negle mod infektioner og bakterier.

Hvorfor er Jojobaolie god til neglene?
En af de bedste olier til behandling og blødgøring af tørre neglebånd er Jojobaolie. Olien er rig på vitaminerne E og B. Disse vitaminer er fantastiske til at reparere, styrke og fremme sunde negle.
Derudover så er Jojoba oliens molekylære struktur, næsten identisk med talg, som er en naturlig olie, som din krop producere. Der hvor Jojoba olie virkelig skinner igennem, er oliens evne til at skabe en overfladebarriere. Olien ligger sig i de øverste lag af neglen og dermed hjælper med at bevare og beskytte den fugt og talg, som din krop naturligt producerer fra bunden af neglepladen og op. Endnu en faktor for at vælge, at bruge Jojoba olie i en negleserum er, at olien er bakterie-resistent.

Hvorfor er Ricinusolie god til neglene?
Olien er en meget effektiv fugtighedsgiver, der beroliger, udglatter skællet og dehydreret hud. Oliens rige og tykke tekstur samt det høje indhold af E-vitamin, gør at Ricinusolien både er fantastisk til at fugte neglebåndsområdet og selve neglene. Derudover indeholder Ricinusolie undecylensyre og er derfor fantastisk til at bekæmpe og forebygge skøre negle og neglesvamp. Til sidst kan Ricinusolie bruges til behandling af noget der så flot hedder leukonychia punctata, som faktisk bare er en fornem betegnelse for de hvide pletter der kan forekomme på neglene. Pletterne opstår oftest grundet en skade på neglen men kan i nogle tilfælde også være et tegn på vitamin mangel.

Kan æteriskeolier hjælpe med at øge neglevæksten?
Det korte svar er ja. Ikke alle æteriskeolier øger neglevæksten men nogle gør. Det vigtigste når man vælger æteriske olier til øget neglevækst er at se på, hvad de forskellige olier kan bidrage med. Olierne bidrager ikke direkte til neglevækst, men hjælper negle og neglebånd til at blive styrket på forskellige områder, der i sidste ende bidrager til en øget neglevækst. Derfor er Rosmarinolie og lavendelolie blevet valgt til denne opskrift.

Hvorfor styrker Rosmarinolie neglene?
Rosmarinolie har nogle fantastiske egenskaber som eksempelvis er antibakterielle og svampedræbende. Disse egenskaber hjælper i høj grad med den generelle sundhed af negle- og neglebåndsområdet. Olien forhindrer ikke blot at der opstår ​​negle- og hudrelaterede sygdomme, den hjælper også med at lindre enhver eksisterende irritation, som du måtte lide af.

Hvorfor er Lavendelolie god til neglene?
Lavendelolie er en alsidig æterisk olie med mange fordele. Olien hjælper med at styrke neglene og neglebåndene. Lavendelolie har en dyb fugtgivende og beroligende effekt, hvilket gør den til et fremragende valg til tørre, skøre eller betændte neglebånd.

Hvordan bruger man en negleserum?
Håndvask, afspritning af hænder og aftagelse neglelak, kan være rigtig hårdt for vores neglebånd og negle. Derfor er olien rigtig god at bruge efter de her situationer. Påføre negleserummet på rene og tørre negle. Rul produktet på og massere det godt ind i neglebåndet, neglene og huden omkring neglene. Hvis du ønsker at give din neglebånd den bedst mulige chance for at absorbere så meget af produktet som muligt, er det en god idé at påføre olien inden sengetid og lade det sidde hele natten.

Rigtig god fornøjelse

Jeg håber du kan bruge opskriften! Vi håber du vil smide en kommentar om dit projekt eller dele et billede med os på vores Instagram @hedenhus eller #Hedenhus

Husk at du kan finde mange af vores opskrifter på vores YouTube kanal - Hedenhus.

Dette skal du bruge:
Ingredienser
 2,50 ml Jojobaolie Jojobaolie
 2,50 ml Ricinusolie Ricinusolie
 6 dråber E-vitamin olie E-vitamin olie
 3 dråber Lavendelolie Lavendelolie
 3 dråber Rosmarinolie Rosmarinolie

1

Kom 2,5 ml. Jojobaolie ned i din flaske.

2

Tilføj 2 ml. Ricinusolie.

3

Kom 6 dråber E-vitamin olie ned i flasken med Jojobaolie og Ricinusolie.

4

Dryp 3 dråber Lavendelolie ned i flasken.

5

Dryp 3 dråber Rosmarinolie ned i flasken.

6

Til sidst topper du af med de sidste 0,5 ml. Ricinusolie.

7

Ryst olierne godt sammen før brug. Rul dem på neglebåndende og massere serummet godt ind i hud og negle.

Video Guide

Ingredienser

Dette skal du bruge:
Ingredienser
 2,50 ml Jojobaolie Jojobaolie
 2,50 ml Ricinusolie Ricinusolie
 6 dråber E-vitamin olie E-vitamin olie
 3 dråber Lavendelolie Lavendelolie
 3 dråber Rosmarinolie Rosmarinolie

Fremgangsmåde

1

Kom 2,5 ml. Jojobaolie ned i din flaske.

2

Tilføj 2 ml. Ricinusolie.

3

Kom 6 dråber E-vitamin olie ned i flasken med Jojobaolie og Ricinusolie.

4

Dryp 3 dråber Lavendelolie ned i flasken.

5

Dryp 3 dråber Rosmarinolie ned i flasken.

6

Til sidst topper du af med de sidste 0,5 ml. Ricinusolie.

7

Ryst olierne godt sammen før brug. Rul dem på neglebåndende og massere serummet godt ind i hud og negle.

DIY negleserum til øget vækst og pleje