23. august 2019

Super nem lav selv creme, naturlig og økologisk

Denne opskrift på en naturlig creme med økologiske ingredienser er super nem at lave og den er næsten umuligt at lave forkert. Cremen er så naturlig at du faktisk kan spise den, dog anbefaler jeg ikke at du gør det da den ikke smager særlig godt 🙂 Men til gengæld er den rigtig god til din hud.

I opskriften har jeg valgt at bruge økologisk æterisk Tea Tree Olie fordi den har nogle rigtig gode egenskaber som den kan tilføje denne creme, men du kan også lave den uden æterisk olie eller bruge din foretrukne æteriske olie. Doseringen af æterisk olie er kun vejledende, du kan bruge mere eller mindre alt efter hvilken styrke du ønsker.

Jeg har valgt at bruge økologisk mandelolie i opskriften især fordi huden er ret hurtigt til at absorbere den men også fordi den er fyldt med næring til huden, men her kan du også bruge en anden olie hvis du ønsker det, vælger du for eksempel økologisk Jojoba olie kan du få en mere fedtet creme som er meget velegnet til meget tør hud eller til brug om natten da den langsommere absorberes i huden og du vil derfor om morgenen stadig have en god fugtig hud.

Kokosolien er valgt for dens fugtighedsgivende egenskaber. Du kan også her prøve dig frem med andre olier, som f.eks. Økologisk Mango Smør som også har rigtig gode fugtighedsgivende og blødgørende egenskaber og som ikke dufter så kraftigt som kokosolien.

E-vitamin er fyldt med antioxidanter, den forlænger levetiden på cremen og den er fugtighedsgivende.

Der skal ikke bruges mange ingredienser eller redskaber til at lave denne creme. Redskaber du skal bruge er:

  • Komfur eller kogeplade
  • Gryde eller kasserolle
  • Ildfast glas
  • Rørepind eller lignende
  • Køkkenvægt
  • Beholder eller beholdere til din creme, f.eks. af aluminum bøtte, skal kunne rumme minimum 100 ml. i alt, og skal have låg der slutter tæt.

 

Ingredienserne er nedenfor, og alle ingredienserne er opmålt i gram for nemheds skyld. Da jeg valgte at bruge en aluminiums beholder der kunne rumme 100 ml. rører jeg cremen direkte i beholderen, du kan også røre den fast i en skål for derefter at dosere den i beholdere.

Hvis du bare laver til sig selv, så lav ikke for meget creme ad gangen da den ikke holder mere end omkring 5-6 måneder da der ikke er tilføjet konserveringsmiddel.

DIY – Do It Yourself opskrift fra Hedenhus.

Nem naturlig og økologisk creme
Type: Creme
Antal: 1 portion
Ingredienser
Valgfrit
Sådan gør du

1. Kom bivoks, kokosolie og mandelolie i det ildfaste glas. Du kan bruge et rivejern eller en skarp kniv til at skære bivoksen i mindre dele. Fyld lidt vand i gryden og placer det ildfaste glas i gryden, brug medium varme.

2. Varm op indtil alle ingredienserne er smeltet, rør rundt ind imellem.

3. Når alle ingredienserne er smeltet hældes væsken i beholderen.

4. Rør rundt jævnligt i beholderen, når creme massen er en smule kølet og begynder at blive mere fast skal du tilføje E-vitamin og den Æteriske olie mens du rører i massen.

5. Når din nye creme er omkring stuetemperatur er den klar og du kan komme låget på.

Cremen er klar, kan holde sig i minimum 6 måneder.

God fornøjelse.

 

 

 

udskriv

Del med andre

6 thoughts on “Super nem lav selv creme, naturlig og økologisk

    1. Hej Louise, ja det kan du godt, men den kan godt være lidt fedtet for nogle, så jeg kan anbefale at lave en tester for at se om den er for fedtet til din hud. Er den for fedtet til dig, så kan du prøve at erstatte kokosolien med mandelolie. Mvh. Dan – Hedenhus.dk

  1. Hej Hedenhus,
    Jeg vil utrolig gerne lave denne creme bare med nogle flere olier i, som nærer huden, blandt andet morgenfrueolie, kæmpenatlysolie, acaiolie. Jeg kunne godt tænke mig at vide ved hvilke temperaturer jeg skal tilsætte olierne, da bivoksen skal helt op mellem 62-65 grader for at smelte. Hvornår ødelægger man vitaminerne i olierne ?
    Håber I kan hjælpe.

    1. Hej Niclas,
      Tak for dit spørgsmål, generelt gælder det om at vente med at tilføje olierne til temperaturen er så lav som muligt. Når du tilsætter basis olier som f.eks. kokosolie og mandelolie, som er brugt her i opskriften, så ændrer du også smeltepunktet for bivoksen som bliver lavere, så temperaturen når længere ned end de 62-65 grader for cremen størkner. De fleste olierne nedbrydes hurtigt ved temperaturer over 40 grader, så tilsæt dem helst når temperaturen er nede under 40 grader eller der omkring.
      Håber det hjælper.
      Med venlig hilsen, Dan – Hedenhus.dk

  2. bliver konsistensen blød eller fast? kan man evt. hælde den på en deostick beholder, så den er nem at påføre på børn?

    1. Hej Rikke, den bliver blød, men jeg tror ikke den bliver så blød at den vil være god i en deostick. Men du kan bruge mindre bivoks og i stedet bruge mere mandelolie for at gøre den mere blød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *