6. marts 2021

Lav selv Potevoks til dit kæledyr

Når kulden bider så går det ud over vores kæledyr, og det gør det ikke bedre at der ofte samtidig saltes overalt. Men også når der hele tiden er vådt og fugtigt kan det gå ud over poterne, og i Danmark kan det jo godt regne en gang imellem 😉 Men specielt vinteren er hård ved kæledyrenes poter, det er der heldigvis noget du kan gøre noget ved.

Lav selv en potevoks som kan hjælpe med at beskytte dit kæledyrs poter mod kulde og vand.

Her er en super nem opskrift på Potevoks som både danner en beskyttende hinde, men også har en positiv effekt på poterne. Alle ingredienserne er naturlige og holder en sæson ud. Voksen påføres poterne enten ved at tage det på dine fingre, eller ved at putte poten direkte i bøtten med voksen, for derefter at gnides ind så godt som muligt.

Der skal ikke bruges mange ingredienser eller redskaber til at lave denne potevoks. Redskaber du skal bruge er:

  • Komfur eller kogeplade
  • Gryde eller kasserolle
  • Ildfast glas
  • Rørepind eller lignende
  • Køkkenvægt
  • Beholder eller beholdere til din creme, f.eks. af aluminum bøtte, skal kunne rumme minimum 100 ml. i alt, og skal have låg der slutter tæt.

Potevoks

En portion giver ca. 100 ml. potevoks.

Antal1 Portion
Ingredienser
Sådan gør du

1. Kom Bivoks, Økologisk Kokosolie, Økologisk Olivenolie og Økologisk Sheasmør i det ildfaste glas. Du kan bruge et rivejern eller en skarp kniv til at skære bivoksen i mindre dele. Fyld lidt vand i gryden og placer det ildfaste glas i gryden, brug medium varme.

2. Varm op indtil alle ingredienserne er smeltet, rør rundt ind imellem.

 

udskriv

Del med andre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *