16. januar 2021

Lav selv en Myggespray der virker

De fleste kender til hvor irriterende myg og myggestik kan være. For at undgå myggestik kan du købe et utal af forskellige myggespray, men mange af dem indeholder forskellige uønskede stoffer.

Du kan ganske nemt, og med naturlige ingredienser, lave din egen myggespray, uden kemiske ingredienser, og som virker efter hensigten.

Virkemidlet som afholder myg fra at komme tæt på og stikke findes i æteriske olier, det især disse æteriske olier som har en mygge-afskrækkende effekt:

Der er flere forskellige myggearter og hver art deres egen tolerance overfor de forskellig æteriske olier, derfor er det en god ide at blande flere olier sammen for at ramme bredt. Der kan være store forskelle geografisk, så hvis et mix af æteriske olier ikke virker i dit område, så prøv med en blanding af andre æteriske olier. Det er heller ikke sikkert at din krop bryder sig om en specifik æterisk olie, så bruger du bare en af de andre æteriske olier i stedet for.

Så du vælger selv hvilke æteriske olier fra listen som du bruger, vi giver længere nede et bud på en mulig kombination af de æteriske olier.

Vi har valgt ikke at bruge alkohol i myggesprayen, da alkohol har den kedelige tendens at den kan gøre huden tør og dræbe nogle af de gode bakterier som rent faktisk gavner huden. Så i stedet bruger vi en basisolie som bæreolie for de æteriske olier. Du kan også bruge destilleret vand, men de æteriske olier blander sig bedre med en basisolie.

Du kan frit vælge at bruge din favorit basis olie, men det kan anbefales at bruge en “tør” olie, som for eksempel Jojobaolie, som hurtigere trænger ind i huden så du ikke bare bliver fedtet ind.

Til 30 ml. basisolie skal du i alt bruge 15 dråber æterisk olie, og for den bedste effekt bør du mikse mindst 3 forskellige æteriske olier. 30 ml. myggespray har en passende størrelse som passer ok i tasken eller lommen, men du kan selvfølgelig lave større mængder klar så du har til genopfyldning af en mindre flaske.

Type: Myggespray

Ingredienser:

Redskaber & tilbehør

Sådan gør du

1. Dryp/hæld alle de æteriske olier direkte ned i flasken.

Hæld æteriske olier i flasken

2. Når du har hældt de æteriske olier i flasken, hælder du Jojobaolien direkte i flasken også.

3. Sæt spray indsatsen på flasken og ryst grundigt.

4. Din myggespray er nu klar til brug. Blandingen kan nemt holde sig en hel sæson.

Sprøjt din myggespray på den blottede hud og smør/gnid olien så huden er nogenlunde dækket. Gentag hver 60-90 minutter.

Flaske med myggespray

En DIY opskrift fra Hedenhus på Myggespray

udskriv

Del med andre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *